Puur

Wie ben ik?

Mijn naam is Danny Broeren-Custers, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Na mijn opleiding Voeding & Dietetiek ben ik gestart in de functie van diëtiste. Vanuit deze functie heb ik gemerkt dat puur en alleen de praktische kant van voedingsadvisering niet voldoende is om jou als client goed te kunnen begeleiden. Emoties, ervaringen, gebeurtenissen met betrekking tot onszelf of onze omgeving hebben invloed op hoe we ons voelen. Dit gevoel en de gedachten daarbij bepalen voor een heel groot gedeelte ons gedrag.

Danny Broeren

Dus hoe goed we ook op de hoogte zijn van de praktische kennis, zonder een psychisch goede balans lukt het niet om de deze kennis toe te passen. Dit is voor mij een reden geweest om verder te zoeken en ook kennis en vaardigheden te verkrijgen om aan het psychische gedeelte aandacht te kunnen geven.

De start is gemaakt met de scholing Psychische begeleiding bij eet-en gewichtsproblematiek en Motivational Interviewing 1 en 2, daaropvolgend de scholing Cognitieve Gedragstherapie, de opleiding Stress-Counselling van de Stichting Counselling Nederland met als aanvulling de bijscholing Counselling bij eetproblematiek, de opleiding Behandeling van Eetstoornissen, de opleiding tot Leefstijlcoach en ACT (Acceptance and Committent Therapy). Naast de opleiding voor regulier diëtist heb ik de opleiding Orthomoleculaire Voeding gevolgd en een scholing om de Biotensor in te zetten ter ondersteuning in de begeleiding.

Dit heeft mij een goede basis gegeven om ervoor te kiezen als zelfstandig diëtiste, counsellor en leefstijlcoach te starten en zo het beste van deze 3 functies te combineren.