Aanpak

Praktijk voor Counselling & Dietetiek & Leefstijlcoaching

'Het is nooit zwak om samen sterk te zijn !!'

Soms komen we in situaties terecht waarin onze belastbaarheid op de proef wordt gesteld en kunnen we het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit onze omgeving maar vaak ook vanuit onszelf gesteld worden. De balans wordt verstoord! Het gevoel wat dan onstaat noemen we stress. Er is geen maatstaf voor. Waar de een moet afhaken, gaat de ander fluitend verder. Iedereen heeft zijn eigen grens en eigen waarheid.

Counselling heeft te maken met luisteren en begrip opbrengen, ieder mens is puur en uniek.

Ook binnen de Dietetiek is dit luisteren en begrip opbrengen belangrijk, we kijken verder dan alleen de theoretische voedingsadvisering. Voeding en stresshantering zijn een onderdeel van leefstijl, net zoals slapen, bewegen, roken, alcoholgebruik en ontspanning.

Wil je echt goed aan de slag, dan is het belangrijk om al deze aandacht te geven en op zoek te gaan naar je eigen persoonlijke balans.

Wat is Dietetiek?

Dietetiek houdt in; voedings- en dieetadvisering. Dit kan gaan om advisering en begeleiding t.a.v. overgewicht, ondergewicht, maar ook bij een te hoog cholesterolgehalte, te hoge bloeddruk, diabetes mellitus, maag-/darmklachten, allergieën, vermoeidheid, bij algemene vragen over (gezonde) voeding etc..

Goede en pure (orthomoleculaire) voeding is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid!

Naast de praktische voedingsinformatie voor een pure, gezonde, volwaardige voeding vind ik het heel belangrijk om tijd en aandacht te hebben voor het gevoel, emotie en gedachten die met het eetgedrag te maken kunnen hebben. De echte reden van niet goed eten, wordt niet aangepakt als dit geen onderdeel van de begeleiding is! Door te luisteren naar je echte behoefte, wordt vaak duidelijk dat het lichaam vaak andere "voeding" nodig heeft dan eten en drinken.

Tevens besteden we veel aandacht aan het verkrijgen van inzicht. Inzicht in hoe het komt dat bepaalde veranderingen doorvoeren niet lukt en inzicht in wat je dan wel nodig hebt! Ook zullen we andere leefstijlfactoren bespreken zoals slapen, beweging en stress.

Puur Counselling & Dietetiek is gespecialiseerd in de begeleiding bij emotie-eten en eetproblematieken/eetstoornissen!

Wat is Counselling?

Counselling is een niet sturende professionele manier van hulpverlening waarbij jij als persoon centraal staat.

Doormiddel van gespreksvoering worden situaties uit het dagelijks leven besproken. Je zult zelf gaan ontdekken en bepalen welke veranderingen mogelijk en haalbaar zijn en wat je er zelf aan kunt doen om beter met deze situaties en/of problemen om te kunnen gaan.

Er wordt op een pure oprechte en eerlijke wijze geluisterd naar wat er in je omgaat. Er wordt begrip getoond voor gevoelens, waarden, keuzes en prioriteiten. Van jou als cliënt wordt verwacht actief mee te werken gedurende de begeleiding, aangezien de counsellor geen oplossingen of adviezen zal aandragen maar je zal ondersteunen om vanuit je eigen kracht zelf een manier te vinden beter met de situatie en/of problemen om te gaan.

Voor Wie?

Voor wie? Counselling is een manier van hulpverlening voor ieder die stress ervaart met een gezonde emotionele basis. Iedereen heeft weleens het gevoel last te hebben van stress. We lopen allemaal weleens tegen een situatie aan op het gebied van werk, school, privé etc. die ons in verwarring brengt. Maar soms is of wordt het ons teveel, hebben of krijgen we het gevoel het niet meer te kunnen overzien. We krijgen er "last" van. Deze last (stress) kan zich uiteindelijk gaan uiten in lichamelijke klachten en signalen, psychische en/of emotionele klachten en signalen en/of gedragsmatige klachten en signalen.

Weet dan dat je er niet alleen voor staat!

Kosten

De duur en kosten van jouw traject zijn afhankelijk van hulpvraag waarmee jij je meldt en van de wijze waarop je verzekerd bent.

Voor Dietetiek zijn er vergoedingsmogelijkheden via je Zorgverzekeraar vanuit het basispakket en evt. het aanvullende pakket.

Ook kan een werkgever ervoor kiezen om te investeren in de begeleiding van zijn/haar werknemers.

Het aantal bijeenkomsten varieert gewoonlijk tussen de vijf en tien sessies van +/- 1-1,5 uur . De aard en complexiteit van de hulpvraag, maar ook jouw eigen betrokkenheid en inzet spelen hierbij een rol.

Aan de hand van een kosteloos kennismakingsgesprek zullen we een inschatting maken van het te verwachten aantal consulten, echter gedurende de begeleiding kunnen we samen beslissen om hier vanaf te wijken.

Voor verdere informatie betreft jouw vraag, mogelijkheden voor vergoeding en voor het maken van een afspraak voor het kennismakingsgesprek: Neem contact op.